Tech Diversity

Op deze pagina authentieke content over de stand van zaken omtrent
Vrouwen in de IT in Nederland en daarbuiten.


Contact


Vrouwen in de IT * Beeldvorming

Blog


Een topic over Tech Diversity

Research


Informatie over Tech Diversity

Media


Media blogs over Tech Diversity

Compleet


BRM complete beeldvorming

Blog #03  "Doorgewinterde IT-techneute over inclusiviteit" met Frida Robben

Lees hier mijn tweede blog over  'Vrouwen in de IT'  over  #inclusiviteit , in print en online, in het magazine  ITChannelPRO.  Het gaat over  #TechDiversity  vanuit het perspectief van  Frida Robben  die een zeer ervaren "Manager Software & Implementation is" is.  Lees meer...

Lees verder

Nieuwe Blog #04 "Gelukkig steeds meer vrouwen in IT" 

Na de 3 interviews die ik publiceerde over 'VrouwenindeIT' over #inclusiviteit in de  ITChannelPRO van  LuteijnMedia kwam ik zelf aan het woord. Ik werd geïnterviewd door Ingrid van Bijsterveld  van Luteijn. Ingrid geeft helder weer wat wat mijn 'eigen ervaringen' in de wereld van IT zijn.

Lees verder

Blog #01: "Inclusiviteit steeds belangrijker in IT" Raisa Ghazi

Lees mijn eerste blog in de reeks over ' Vrouwen in de IT' over #inclusiviteit,  in print en online, in het magazine I TChannelPRO uitgegeven door Luteijn Media . Het onderwerp gaat over #TechDiversity. Ik interview drie vrouwen die hun sporen hebben verdiend in de door overwegend mannen gedomineerde ICT wereld.


Ontdek meer

Blog #02:  "Vrouwen in MT bieden tegenwicht" / Fiona van der Graaf

Lees hier mijn tweede blog over 'Vrouwen in de IT' over #inclusiviteit , in print en online, in het magazine ITChannelPRO. Het gaat over #TechDiversity vanuit het perspectief van Fiona van der Graaf die een zeer ervaren "Transformation Booster" is. Zij is Chief Digital Officer, Strategisch Adviseur en recent Commissaris en geeft als advies "Versimpeling loont'. Lees meer...


Ontdek meer

''Ik denk dat het onderwerp inclusie en discriminatie in technologie aanzienlijk belangrijker wordt. Ik wil op de werkvloer meer bewustzijn creëren over dit onderwerp en wat er kan worden gedaan om vooroordelen en uitsluiting in technologie te verminderen zodat de technologie branche ethischer kan worden.''


Raisa Ghazi  • CEO of Skillgenie i.o .

Tech Diversity

De Inclusie Marathon


Auteurs: Kauthar Bouchallikht & Zoe Papaikonomou

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

In 'De inclusiemarathon' interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak.

Het maakt van 'De inclusiemarathon' een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.


Ontdek meer