De workshops van ‘Beyond Stress’ …

De workshops van ‘Beyond Stress’ …

De 3 workshops gegeven door  Jan Scheffer, Sander de Haan en Betty Schouten, vonden wij leerzaam, onderhoudend en inspirerend. Een combinatie van sport, zelfreflectie en zakelijkheid in een tijdbestek van 2,5 uur!

1) ‘Hoe maak je in een zakelijke vuist’. Het nieuwe boksen.
2) ‘Succes zonder stress ’ 5 serieuze stress signalen en tips om zonder stress te presteren.
3) De Empathy Map, ken je (nieuwe) klant: vinden en binden van je klanten.

1) ‘Hoe maak je een zakelijke vuist’
We verzamelden om 17:00 uur bij de Gym industries aan de achterzijde van het Crown Business Center in Haarlem. Een sportclub met een frisse uitstraling. We, een gemaileerde groep van 10 personen, kregen 10 minuten om onszelf om te kleden. Daarna kregen we een korte intro over het hoe en wat van boksen van onze charmante sport instructeur Sander de Haan van Gym Industries en begonnen vervolgens met een warming up van 10 minuten, gevolgd door een boks sessie met rechtse directe en wat keiharde hoeken in dezelfde tijd.  Er werden rake klappen uitgedeeld! Het ontstressen was begonnen…

Gym IndustrieErvaring:
Ik moet zeggen een heerlijk gevoel om jezelf even helemaal lens te slaan op een zak! Dat gevoel hadden volgens mij alle deelnemers.


2) ‘Succes zonder stress ’

Daarna 10 minuten  om te douchen en om te kleden om vervolgens naar een prettige vergaderruimte te verkassen in Crown Business Center.  Met Chesterfields, relaxte club fauteuils en een levensgroot behangsel met daarop een print van een ouderwetse bibliotheek kregen, wij van Betty Schouten initiatiefneemser van Beyond Stress, gezonde thee met dito nootjes voorgeschoteld. Bewust geen koffie, omdat koffie veel processen in het lichaam, waaronder dus ontstressen, stop zet, immers het doel van de bokssessie en ook onderwerp van haar sessie over ‘Succes zonder Stress’. De groep werd gesplitst in 3 kleinere groepjes en onderling werd gesproken over elkaars ervaringen met stress en wat men daar persoonlijk aan kan doen of doet tijdens het werk…

Beyond StressErvaring:
Het is goed om weer eens terug te kijken naar de momenten waar het in je werk mis liep. Hoe je daar toen mee om ging en hoe je inmiddels vele ervaringen rijker daar nu mee omgaat. Vooral de oplossingsgerichtheid  en lichte confrontatie van deze workshop vond ik prettig.

3) De Empathy Map
Goed we hadden ons inmiddels in het zweet gewerkt en ontstrest. Dan werd het nu tijd voor een een zakelijke heldere kijk op de een interessant onderwerp. Dat deden wij samen met de uiterst bedreven consultant Jan Scheffer van Proconcoa. Jan had voor ons een leuke opdracht. We hadden een gezamenlijk onderwerp gekozen, namelijk de eindklant van Simone van Amica Nature. Zij is net begonnen op de Nederlandse markt met de Italiaanse Derbe producten. Alle zintuigen kwamen tijdens deze sessie aan bod door ons in te leven in de moeder (klant). Waar denkt, voelt, wat ziet en hoort een moeder als ze aan pure baby verzorgingsproducten denkt van www.Derbe.nl ?

ProconcoaErvaring:
Boeiend om mee te maken! Zoveel mensen zoveel zienswijzes. Het gaf Simone de kans om in korte tijd een goed gevoel te krijgen waar haar klantenkring zoal oplet en dat helpt haar weer bij het positioneren van haar eerlijke baby producten en wellicht ook bij de lijn voor volwassenen.

Dank Betty, Sander en Jan!